آژانس مسافرتی آسمان آبی

تور مالزی, تور لحظه آخری مالزی, جاذبه های گردشگری مالزی, قیمت تور مالزی, جاذبه های گردشگری کوالالامپبزرگ‌ترین موزه هنرهای اسلامی واقع در جنوب شرق آسیا در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی قرار دارد. این موزه سال 1998 میلادی در زمینی به وسعت سی هزار م

موزه هنرهای اسلامی (Islamic Arts Museum Malaysia)

بزرگ‌ترین موزه هنرهای اسلامی واقع در جنوب شرق آسیا در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی قرار دارد. این موزه سال 1998 میلادی در زمینی به وسعت سی هزار متر مربع افتتاح شد و در فضایی سبز کنار باغ‌ها و پارک‌های موجود در قلب شهر کوالالامپور قرار دارد. این موزه معمولا میزبان بیش از هفت هزار آثار باستانی و تاریخی مختلف از کشورهای مسلمان در دنیا می باشد. جهت آشنایی بیشتر همراه با آژانس هواپیمایی آرزوی آسمان آبی باشید.

 

این آثار باستانی تاریخی شامل جواهرات، ادوات جنگی، ظرف های گران قیمت ، پارچه و لباس و سکه‌های مربوط به زمان های اسلامی است همچنین در این موزه معماری و ماکت مسجد های شناخته شده مسلمانان در دنیا و نسخ خطی قرآن وجود دارد.

 

 طبقات پایین موزه هنرهای اسلامی  با معماری ایتالیایی بنا شده و برای برگزاری نمایشگاه های غیر دائمی استفاده می شود در حالی که دو طبقه بالایی آن آثارهای دائمی نگهداری و نمایش می شود.

 

در موزه هنرهای اسلامی هفت هزار اثر تاریخی  موجود می باشد که در نوع خود جزو بزرگترین موزه هایی است که در قسمت جنوب شرق آسیا وجود دارد که  معماری اسلامی به زیبایی هر چه تمام تر در آن بکار گرفته شده است،  گنبد زیبای آن با کاشی های فیروزه ای رنگ و سر در ورودی این بنا که  با نقش های اسلامی کاشی کاری شده همه نمایشگر موزه ای برای هنرهای اسلامی می باشد که به یکی از جاذبه های گردشگری کوالالامپور تبدیل شده است.

 

 در موزه هنرهای اسلامی  کوالالامپور از دوازده گالری تشکیل شده است که در آن انواع و اقسام فرش، کاشی، سرامیک، سکه های دوران های گذشته، جواهرات، ادوات جنگی، نسخ خطی، پارچه ها و قرآن و... موجود است. در این موزه قسمت هایی برای هنر و معماری ایرانی اسلامی و چین و هند نیز وجود دارد که در بین آنها هنر ایرانی نمای خاصی به این موزه داده است.

 

گالری اول با ارائه ماکت هایی از معماری اسلامی به معرفی معماری اسلامی می پردازد. مسجد الحرام و بیت المقدس و مسجد امام اصفهان و مقبره تیمور در ازبکستان از نمونه هایی است که در آن به نمایش گذاشته شده است.

 

 گالری دوم به نسخ خطی و قرآن اختصاص دارد. قرآن هایی مربوط به قرن هشتم میلادی از کشورهای گوناگون اسلامی مانند کشورهای آفریقایی و خاورمیانه با خط های متفاوت نظیر خط کوفی و همچنین مرتب شده با تزئینات اسلامی همچون تذهیب و مزین به جدول کشیهای طلا، در میان این نسخ قرآن هایی به خط کاتبان و مزین به تذهیب نقاشان ایرانی جلوه گری میکند. نسخ خطی مربوط به نجوم ریاضی و پزشکی نیز در این گالری به چشم میخورند .

 

 گالری سوم آثار اسلامی کشور هند را معرفی می کند.که به آثار دوره مغول که  اوج هنر هند است اختصاص دارد ، سرامیک و فلز که بخش بزرگ آن را زره و سلاح تشکیل میدهد .

 

 گالری چهارم نیز به هنر اسلامی چین اختصاص دارد. با نشان دادن آثار سرامیک با رنگها و تکنیکهای مختلف لعاب که استادان مسلمان چینی سرآمد آن بوده اند همچنین آثار ارزشمندی  از خوشنویسان مسلمان چینی که قسمتی از هویت  و فرهنگ یک ملت را بیان میکند.

 

 گالری پنجم معرفی هنر دوره اسلامی کشور مالزی که از مهمترین کشورهای اسلامی جنوب شرقی آسیا که دارای آثار ارزشمندی از هنرهای اسلامی است ، آثاری در زمینه منسوجات ،آثار چوبی و فلزی و ....

 

 گالری ششم به گالری جواهرات شهرت دارد که به معرفی جواهرات اسلامی می پردازد. این جواهرات به دو قسمت عمده ی قومی و انحصاری است . ریشه ی پیدایش جواهرات  قومی را در بین آداب و رسوم قبایل پیدا کرد. جواهرات ایرانی بخش اعظمی از این گالری را تشکیل داده اند. جواهرات ویژه ای مانند الماس یاقوت و زمرد که متفاوت از همتایان اروپایی خود طراحی شده اند و بیانگر هنر والای اسلامی است.

 

 گالری هفتم مربوط به بخش منسوجات می باشد. کاربرد پارچه اول برای دوختن لباس جهت پوشاندن بدن و حفظ آن از سرما و گرماست اما در میان منسوجات باقی مانده از دوره ی اسلامی در جاهای مختلف دنیا طرح هایی که صرفا کاربرد تزئینی دارند نیز یافت میشود. در این گالری منسوجاتی از پنبه ابریشم و کتان با سبک های متفاوت نمایان داده شده است. منسوجات ایرانی با الگوهایی از بته جقه در این گالری خود نمایی می کنند که در میان آنها منسوجات مربوط به زمان صفویه با نقش های پیچیده اسلامی می درخشند .

 

 اسلحه و زره اشیایی در گالری هشتم موجود می باشند . بخش معنوی جهاد در اسلام یکی از علت های پیدایش این آثار هنری در قالب جنگ افزار حساب می شود. در این گالری دو دسته ی اسلحه های گرم و سرد وجود دارد. سلاح هایی مثل شمشیر های فولادی خنجر و سپر هایی با نقوش و تزئینات خیره کننده که توریستها و مسافران تور مالزی را جذب می کند.

 

 گالری سکه نیز از قسمت های فوق العاده و دیدنی موزه هنرهای اسلامی شهر کوالالامپور به شمار می رود از این رو که سکه نماد بخش عظیمی از تاریخ و هویت یک ملت است . سکه ها در حکومت های اسلامی اغلب با نقاشی های خوشنویسی و کتیبه های مذهبی ساخته شده اند. مهرهایی از جنس فلز عقیق و یشم نیز در این گالری موجود است.

 

 گالری دهم اشیاء فلزی دوره ی اسلامی می باشد. اغلب آثار بخش آثار فلزی موزه هنر اسلامی مالزی از فلزات محکم ساخته شده و به ظرافت آنها اهمیت زیادی داده شده که از توانایی صنعتگران و هنرمندان مسلمان دوره های مختلف است. ایران بهترین آثار فلزی در دوره ی اسلامی را داراست. در میان آثار موزه چراغ پایه بلندی متعلق به قرن هفتم هجری خراسان جزو آثار ارزنده ی فلزی دوران اسلامی محسوب میشود .

 

 گالری یازدهم و دوازدهم مربوط به آثار سفال و سرامیک و چوب دوره ی اسلامی است. کاسه های سفالین کاشان با نقوش و خطوط زیبا در میان آثار موزه به چشم می خورند. همچنین در بخش معرفی آثار چوبی آثاری از جنس عاج و صدف نیز به چشم میخورند و آثاری از دوره ی صفویه و قاجار که به عنوان آئینه و جعبه استفاده می شدند با نقاشی های مینیاتوری لاک الکلی به طرز چشمگیری هنر ایران در دوره ی اسلامی را نشان می دهند. در میان آثار چوبی منبر خاتم کاری شده مسجد جامع اصفهان یکی از شاهکارهای هنر چوبی اسلامی محسوب میشود .

 

 علاوه بر دوازده گالری معرفی آثار اسلامی موزه داری یک کتابخانه که شامل کتابهای نفیسی در مورد هنر اسلامی است و یک فروشگاه آثار هنری و یک سالن غذاخوری نیز میباشد که به سبک عربی چیدمان شده است. علاوه بر آن دو گالری دیگر در موزه وجود دارد که به معرفی آثار مختلف اسلامی در طول سال می پردازد.

IslamicArt-Museum

+ نوشته شده در  دوشنبه 25 تير 1397ساعت 18:07  توسط rasoul soofi